Adele & Manfred

Det är en blogg om Adele & Manfred och våra äventyr tillsammans..

Trött vovve!

Kategori: Allmänt

Trött vovve som varit med husse hela dagen på jobbet, det tar på krafterna!
 

Adele 6 månader!!!

Kategori: Allmänt

Grattis vår lilla ligist!
 
Tänk att vi redan haft henne 4 månader & vi är såå tacksamma att Jenny & Philip valde just oss så vi kunde få en valp från dem.
 
- Vi har inte ångrat en dag med vår underbara tös. -
 

Kattungemys!

Kategori: Allmänt

Adele är såå duktig & leker jätte bra med dem. ;)
 
 

Agility!!

Kategori: Allmänt

I dag så har vi varit och tittat på European Open Agility i Kristianstad, som är ett öppet europamästerskap i agility. Det är första gången som Sverige anordnar denna tävling. Arrangören räknar med ca 750 tävlande ekipage och kanske 2-3 gånger så många supportrar & de kommer vara ca 30 länders landslag ifrån fem kontinenter. Adele tyckte att det var jätte spännande med alla hundar som skällde och var glada över att få tävla.

 

 Vi träffade även en jämngammal staffekompis som heter Atlas som vi kanske ska leka med mer under sommaren. Där kom fram hur många som helst som ville klappa henne, vi stod vid det irländska laget & de tyckte att hon var super söt. Där kom fram en man som ville hälsa på henne som kom från Tyskland och då berättade han att de hade haft 3 st staffar som de hade tävlat mkt utomlands med och han berättade var vi skulle gå för att se de rätta klasserna. De hade ju tävlingar på 4 banor samtidig & massor med folk & vi har ju aldrig varit på en Agility tävling tidigare så det var en rolig upplevelse. Dellan skötte sig jätte bra så vi köpte lite ben till henne, slutade med en hel påse. ;)

 

 

 

 

Party!!

Kategori: Allmänt

Ikväll blir det utgång! ;)
 
Anna fick åka in och jobba mellan 16-19 och när hon hämtade mig så hade hon fixat mat till mig, en supergod planka.. mmm.. Det är bra att ha en kock som kompis... ;)
 
 
-  Lite trångt i bilen... Men vi fick plats 7 tjejer i en väldigt liten bil ;) -
 
 
 
- skål -
 

Måla,måla,måla!!

Kategori: Allmänt

I morse var det att dra upp sig tidigt från sängen för att åka hem till Anna och hjälpa henne att måla. Hon ska klä om sitt hus så det kommer att bli mycket målande framöver. ;)
 
När vi kom till hennes bror så hade det fötts en liten kalv som de skulle märka, så Anna gick in i hagen utan att bry sig, jag hade aldrig fått för mig att gå in i deras hage då de var enormt stora..
Och då är jag ändå van vid hästar.. ;)
 
 

Mys med syster!

Kategori: Allmänt

Lillasyster är själv hemma och passar pållarna så jag passade på att njuta att det var helg. Vi fixade lite mat & bara satt och snackade, drack kaffe & spelade yatzy hela kvällen. Underbart med helg!! Adele trivs jätte bra hos mina hos mina föräldrar & ville knappt hänga med hem när jag skulle köra.
 
I morgon blir det party, så mamma & pappa ska passa den lilla på kvällen, tur man kan få lite hjälp ibland. Adele är överlycklig varje gång hon är hemma hos mor & far och får leka med Lotus.
 
 
 
- Trött vovve -
 
 
 

Har man det bra eller?!

Kategori: Allmänt

Direkt efter jag slutat jobba åkte vi bort och badade i svärföräldrarnas pool. Synd man inte har semester & kunnat vara här hela dagarna. ;) Temperaturen i vattnet var 26 grader, men jag tyckte att det var lite kallt ändå.. Men det var skönt när man väl kommit i. Dellan tyckte det var konstig att vi badade och stod en bit ifrån & skällde.. Riktig badkruka det där.. ;)
 
Vi grillade lite korv sen körde vi upp till mina föräldrar och tog i hästarna & gav unghästarna lite mat & vatten ute. Lillasyster tog semester ikväll och åkte till Helsingborgsfestivalen med några kompisar.
Undrar om hon är pigg idag?!
 
 
 
- Mys med husse -
 
 

Myst med Gustaf..

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit hemma hos Lena & martin och grillat lite. Dellan fick leka med Loka och vi fick mysa med Gustaf. Oj, vad han har vuxit. ;) Känns som det inte var så länge sedan vi var på hans dop. Adele & Loka lekte jätte bra. Loka är enormt lydig och Adele fattade direkt hur reglerna låg till.  
 
När vi tex skulle äta så skulle båda hundarna ligga en bit från bordet och ligga där till vi ätit/fikat klart, låter kanske lätt men med två väldigt pigga hundar så gick det över förväntan, Adele förstod direkt. Lena gick runt med barnvagnen flera varv precis framför nästan på dem och de låg fortfarande kvar som små änglar. Vi har tränat detta momentet ganska mkt med Adele då vi är iväg nästan varje helg & då fungerar det inte att ha en hund som hoppar & stimmar när man ska äta. ;) 
 
Sååå stolt över lilltösen..
 
 
- Två trötta hundar -
 
 
- Sötis -

Hälsat på pållarna!

Kategori: Allmänt

Ikväll har vi vartit uppe hos syster och grillat lite, hon har ju lite tråkigt när föräldrarna är i stugan.
 Hundarna passade på att busa en runda med hästarna.
Adele tyckte inte att Belle skulle äta gräs utanför staketet. ;)
 
 
 
 - Vadå klippa kanterna?! Det räcker man har Belle så fixar hon det. -

Adele är på besök på jobbet!!

Kategori: Allmänt

Dellan snodde Annas glasögon och resultatet blev såhär. ;)
 

Hejdå stugan för denna gången!!

Kategori: Allmänt

Nu ska vi ner till hamnen och ta en glass på glassbåten innan vi åker hem och äter pizza. ;)
 

Äntligen stranden!!!!

Kategori: Allmänt

Det finns inte ord hur skönt det är med sommar! Bara kunna ta en lång frukost och njuta..
 
Och sen blev det någon timme på stranden.. Var riktigt varm, det ser ut att vara molnigt men det drog snabbt över. Synd bara inte vattnet var varmt, jag skämtar inte att det var max 11-12 grader. Man kunde inte stå i vattnet mer än några sekunder innan benen domnade bort...
 
 

Party!!

Kategori: Allmänt

Den lilla gick själv in i stugan och la sig i sin korg vid 9 tiden, då tyckte hon att vi var för stökiga. Sen kom hon ut efter någon timme och sov i Annas knä hur länge som helst. Efter det så la vi henne i ett av sovrummen då det var svårt att se henne i mörkret. Hon sov till kl 8 till M vaknade, sen tog de en morgonpromis till stranden.
 
 Visst är Emelis nya väska fin?!
 
 
- Sandra & Emeli -
 
 
- Anna har skaffat ny hatt. ;) -
 
 
Så här såg det ut när jag skulle lägga mig!!
 Anna skulle sova tillsammans med lillasyster i vårt gamla "barnrum" och jag & M i dubbelsängen. Men det blev ändrade planer. Anna ville tvunget sova med Dellan. ;) Jag hade inte hjärta att gå in och väcka dem så jag fick snällt gå in och lägga mig oss syrran. vilken syn.. haha..
 
 

Knähund javisst..

Kategori: Allmänt

Hon är så duktig den lilla... Hon sköter sig själv. Hon springer lös på tomten (den är inhägnad med staket) och bryr sig inte ett dugg om det kommer andra hundar eller människor som går utanför stugan. Jag hörde henne skälla så jag kollade vad det var och då stod hon och skällde på en soppsäck som grannen hade lutat mot ett träd inne på hans tomt, sötis..
 
 
- Mitt lilla hjärta -
 
 
- Hos lillasyster, snacka om knähund. ;) -
 
 

Minisemester i Åhus!

Kategori: Allmänt

Det ska bli så skönt att komma ner till stugan, även om det bara är över helgen. Ikväll kommer lite kompisar så vi ska grilla lite och ha det mysigt.. Hoppas vädret blir bra i morgon för då är det stranden som gäller, första gången för i år. ;)
 
 
- Adele har hittat en ny kompis -
 
 
- Dellan vill hjälpa mamma att torka, går sådär.. ;) -
 
 
- Syster och Anna -
 

Mysvovve!!

Kategori: Allmänt

Trött vovve på jobbet!

Kategori: Allmänt

Idag har Adele varit med M hela dagen på jobbet. Det är jobbigt att vara iväg en hel dag så man får passa på att sova när tillfälle ges. ;)
 
 
 

Längtar till helgen!!

Kategori: Allmänt

I helgen ska jag, Dellan & M vara i mina föräldrars stuga och grilla lite med vänner som kommer ner! Vi blir nog 8-10 personer som bara ska äta gott och umgås. Hoppas bara att vädret blir bra, hade varit skönt att kunna sitta ute hela kvällen och mysa. Vi får väl se om vi tar oss ner och kollar på några matcher på beachhandbollen som spelas i Åhus hela veckan, finalerna går ju nu i helgen. ;)
 
 
- Underbara Åhus!!! -
 
 
- Så här såg det ut förra året när det var Åhus beachhandboll, ca 50,000 besökare var där. -
 
 
 
 

Mys med barnen!

Kategori: Allmänt

Jag och M höll på att städa för fullt när Tobbe ringde och berättade att Lowe och Tess ville komma och hälsa på Adele. Inga problem sa vi, så de kom på lite fika sen gick vi en lång promenad med Dellan.
Självklart skulle Lowe håll Dell och det gick jätte bra, vi mötte folk och andra hundar utan problem. Men när vi hade gått en bit så fick Adele syn på en fågel som hon skulle jaga, Lowe ramlar framlänges utan att släppa kopplet och drogs längs gräset en bit, stackaren! Men han var lika glad för det trots gräsfläckar på kläderna. ;)
 
- Adele skulle självklart vara med och busa -
 
 

Adeles namnbricka!

Kategori: Allmänt

Kolla den nya namnbrickan jag köpte till Dellan, där står hennes namn och vårt telefonnummer graverat.

 

Myser med kattungarna!

Kategori: Allmänt

Oj, vad kattungarna gillar Adele, de busar som bara den och Adele passar dem som det vore hennes egna. En av kattungarna ”Mimmi” är helt försälskad i Adele, hon går längs hennes ben och stryker sig precis som det var hennes mamma.  ;)

Jag och Anna var även ute och gick ca 40 minuter & Adele gick lös hela tiden. Vi mötte ett par, då har jag lärt henne att komma på inkallning och sen ska hon gå vid min sida när vi möter folk, andra hundar eller bilar. Hon är så duktig! Även om vi skulle korsa en lite större väg så säger man bara ”stanna” så står hon still till man ger henne kommando att det är okej igen.

 
 
 
 

Värme!!

Kategori: Allmänt

Brrrrrr..... Vad jag längtar till värmen, jag blir så deprimerad att detta tråkiga väder. Det känns som det är höst eller till och med vinter på kvällarna. Man får ta på sig en tjock tröja och jacka om man ska våga sig ut... Var tog solen vägen där man kunde sitta ute sent på kvällarna och grilla & dricka rosé????!!
 
Tur man inte har semester förrän i slutet på Augusti, men blir inte vädret bättre tills dess så får man nog hitta en resa till varmare breddgrader.
 
 
- Förra gången vi var iväg, helt underbar utsikt från balkongen (2011)  -
 
 
- Frasier Island, Australien. Längtar tillbaka, vilket äventyr!! (2007) -
 

Mys med Anna!

Kategori: Allmänt

Under hela dagen har jag varit super hungrig, tror att det är sviter från i lördagskväll, jag hade ju en sambo som inte mådde så bra under söndagen. tihii.. Undrar varför man blir så hungrig när man har varit ute och partat?!! Så jag fixade till lite mat och bjöd hem Anna på måndagsmiddag.
 
Adele blev överlycklig när Anna kom och somnade senare på kvällen i hennes knä när vi kollade på film. ;)
 
 
 
- Skön sovställning?! -
 

Falsterbo Horse Show!!!

Kategori: Allmänt

Idag har jag, pappa, lillasyster och Ronia varit nere i Falsterbo. Det är sååå mysigt att gå därnere och titta på alla fina hästar.. Vi såg finalerna i hoppning för 6- och 7-åringarna samt lite dressyr. Senare på eftermiddagen så tittade vi Falsterbo Grand Prix 1,60, enda svensken som gick till omhoppning var Peder Fredriksson, vilket tryck det blev på läktaren när han gick upp i ledningen. Han slutade på en 3:e plats, ;)
 
Lillasyster shoppade loss medan jag nöjde mig med en super fin väska och en liten namnskylt till Adele som vi kan hänga på hennes halsband.
 
 
 
 
 

Hälsa på mormor!

Kategori: Allmänt

I dag har vi varit och hälsat på mormor. Vilken envis krutgumma, hon ramlade för någon dag sedan och kunde int ta sig upp så jag fick köra från jobbet och hjälpa henne, det är inte lätta att bli gammal. :( 
 
Adele tycker att det är jätte mysigt att vara på besök och ligger gärna nedanför mormor och passar henne.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny leksak!

Kategori: Allmänt

Hon gillar sin nya leksak. ;)
 
 

Åhus!!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit nere i Åhus och grillat lite med mor/far föräldrarna. Vi hann även ner om stranden en runda så Dellan fick springa lite. Hon blir helt överlycklig när hon får leka i sanden. ;)
 

Mycket nöjda barn!!

Kategori: Allmänt

Marknad..

Kategori: Allmänt

Ikväll har vi varit på marknad med barnen. Hur mysigt som helst..
 Emmie var häst/hundvakt så vi lämnade Adele hos henne. Vi var hemma vid 21 tiden och skulle fika lite innan vi körde hem. Plötsligt så ser vi att min häst som går i sjukhage (ca 5*5 m) tar ett galoppsprång och hoppar över staketet in till de andra som går i en större hage, vilken panik... Vi var ju och behandlade henne på djursjukhuset i måndags för inflammation i båda kotlederna fram. Det var bara att försöka få tag på henne så fort som möjligt, men hon tyckte att det var hur kul som helst att springa, det kommer inte bli så kul de närmsta veckorna då hon ska gå i sjukhage i 3 veckor till, jäkla häst.. ;)
 
 
Gissa om barnen tyckte att det var kul.. ;)
 
 
- Gott med ben -
 
 

Kvällsmys!!

Kategori: Allmänt

Mamma och pappa på besök!

Kategori: Allmänt

Mamma och pappa har semester så de var på väg ner till stugan i Åhus men stannade till hemma oss hos på lite kaffe och kaka. Märks att vi inte varit hemma hos dem på ett tag, då pappa varit i Kina och jobbat, för det slutade med kramfest med Dellan på golvet.



Rix FM i Kristianstad!!

Kategori: Allmänt

I dag har vi varit och tittat på Rix fm i Kristianstad, sen blev det ett par drinkar ute.. mm ;) Synd bara inte vädret var bättre...


1-års kalas och mys i Åhus!!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på 1-års kalas hos lilla Stella! Vilken sötunge..

På kvällen åkte vi ner till Åhus och lät hundarna bada och vi åt glass. Sanna & Thomas dobbisar Enzo och Delphi badade för fullt, men Dellan tycker fortfarande att det är lite otäckt när det blir för djupt.. Hon springer mest längs strandkanten, men det kommer säkert... ;)









- Sötnos -



- Underbart -

Grilla!!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och grillat hos M föräldrar. Sötisen blev lite trött så hon somnade i mitt knä. När hon var liten så låg hon lätt i mitt knä, nu få bara huvuden plats. ;) Hon har inte förstått att hon blivit större och större..



- vår lilla tös -

Så söööt...

Kategori: Allmänt

Så här söt var den lilla när hon var liten, hon var vuxit enorm mycket. Ändå känns det som det var igår vi hämtade hem henne och snart är hon 6 månader... Vi får göra en stor tårta till henne då. ;)

I morgon kanske vi åker upp till Gränna där pappa Billy och hennes syster ska på utställning. Tyvärr så hade anmälningstiden redan gått ut annars hade det varit kul att ställa ut henne där också. Men det kan bli en upplevelse ändå att åka upp där och kolla, där kommer att vara ca 300 staffar som ställs ut.







- Skön sovställning hon ligger inne med?! ;) -

Kvällsdopp!!!

Kategori: Allmänt

Ikväll var hela familjen med och tog oss ett kvällsdopp. Adele var väldigt tveksam i början, men när Lotus gick i så gick det bättre och bättre..



 - Emmie och Ronia försöker slänga in Anna -

¨

- Husse hejar på!!!! -



- Alla samlade -

Mys med kattungarna!!

Kategori: Allmänt

Nu börjar kattungarna bli stora, de tyckte att Adele var jätte rolig att leka med..



- Undrar vad hon tuggar på för något? -



- Mamma Maja passar sina ungar -



- Trötta bebisar -

Busat med Aston!!

Kategori: Allmänt

Idag har Sponnie och Aston varit på besök. De lekte som bara den, när Adele började bli trött så var Aston fortfarande hur pigg som helst.. ;)





 - Sponnie mys -

Kattungemys....

Kategori: Allmänt

Så stora de har blivit............





- Min lilla myskille -

Myskväll..

Kategori: Allmänt

Här har vi en tös som älskar att ligga och mysa..
 Trodde aldrig att man kunde blir förtjust i ett sådan liten, det kvittar om det är jag, sambon, Mackes föräldrar, mina föräldrar eller kompisar.. Hon charmar alla!!
Igår när jag precis hade dammsugat klart så kommer hon in med en enorm gren och tappade löv överallt, det var bara att dammsuga om igen.. Man har ju inte hjärta att bli arg på henne när hon hämtat en pinnen "alldeles " själv och bär in den stolt som bara den!! ;)

 Och oj vad vi har lärt henne grejor, hon förstår snabbt.. Det roligaste är när min tjejkompis lärde henne kryp.. Då kröp hon fort som bara den, bara för att få tag på godiset så snabbt som möjligt ;) Just nu är hon inne i en fas där hon gör allt på en gång, sitt, ligg, tass, rulla runt. Allt på en gång.. Bara hon får godis.



Trött vovve...

Kategori: Allmänt

Första tävlingen!!

Kategori: Allmänt

I dag har vi varit iväg på Adeles första tävling, vi var säkert mer nervösa än vad hon var. Hon tog det hela med ro. Underbara tös!! ;)

Vi fick bedömningen att det var en "välbyggd tik, vackert huvud och uttryck, kunde ha lite mörkare ögon, kraftig underkäke, bra hals och rygg. Bra bakställ, rör sig bra.
Domare var AnnMarie Maeland.

Så detta resulterade i BIR valp..... Vi är sååå stolta över vårt lilla hjärta!!!