Adele & Manfred

Det är en blogg om Adele & Manfred och våra äventyr tillsammans..

Bästa kompisarna..

Kategori: Allmänt

Reflextäcke för kvällspromenader..

Kategori: Allmänt

Idag hittade jag ett jätte fint reflex täcke som vi kan ha när vi är ute och går på kvällarna, lovar att hon verkligen kommer att synas.. ;)




Bur i bilen..

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och hämtat en krocksäker bur till den lilla, självklart så ska hon också sitta säkert i bilen. Första gången så gnällde hon några minuter, hon är ju van att ligga i passagerarsätet bredvid mig. ;)

Men efter en stund somnade hon och sen har det inte varit några problem.

Gott med ben...

Kategori: Allmänt

Ny bil...

Kategori: Allmänt

Idag har vi äntligen hittat en bil vi vill ha. Vi såg annonsen i lördags och Macke ringde firman så fort de öppnade idag, så det var bara att sätta sig i bilen och ta sig upp till Borås. Vi är så nöjda, kunde inte hitta bättre bil så det var värt all körning, även om vi satt i bilen hela dagen.

Lilla hjärtat hängde självklart med och hon kanon duktig, sov hela dagen i bilen. När vi kom hem sen så grillade vi hos mina föräldrar, gissa om hon var pigg?


Hälsat på Jenny & Philip!

Kategori: Allmänt

Idag har varit och tittat på bil i Hylte och samtidigt så passade vi på att köra inom Hyssna och hälsa på Adeles uppfödare. Tyvärr var inte pappa Billy hemma då han har varit på utställning i Norge, vilket hade gått jätte bra. Lägger upp en bild på honom nedan.

Stort grattis till Jenny och Philip som har en sådan fin hund. ;) Tyvärr blev det ingen bil, men det kommer fler tillfällen..







Sandstaffs Bold and Fearless "Billy" best dog and BIS 2 at Norwegian SBT Open show!

På väg till Hyssna..

Kategori: Allmänt





Hästtävling i Lomma

Kategori: Allmänt

I dag har vi varit på hästtävling i Lomma med Lilla syster och Sammie. Detta var deras första riktiga tävling tillsammans. Det slutade med 4 fel, näst sista hindret.. Men vi var super nöjda i alla fall. Här kommer några bilder på dem.



Spårning..

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på spårning, jäklar vad roligt det var!!

 Macke la första spåret som var ca 30 meter och i slutet så la han en liten träbit. Sen skulle vi vänta 5-10 minuter sen började vi spåra. Jag trodde aldrig att det skulle fungera, men det gjorde det!! Handledaren sa att under alla hennes år så var det bara 1 hund hon inte lyckats få att spåra, det var en liten mops..

Efter första spårningen så tog vi en fika sen la vi ett spår till. Men då var lilltösen alldeles för trött, hon la sig ner 3-4 gånger på ca 30 meter. Det märktes att alla valpar var ganska trötta efter första spårningen..

 Gissa vem som sov hela eftermiddagen när vi kom hem. ?! ;)








Här kommer även ett foto på kompisen Anakin & Marcus när de solar..

Grillning hos Anna och hälsat på kattungarna..

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och grillat hos Anna och det första Adele gör när hon kommer till Anna är att kolla på kattungarna, de är så söta och det känns som de har blivit mycket större på bara några dagar.


Får kanske bearbeta mannen så man kan ta hem en liten kattunge när de blir lite större.. ;)



Stranden igen..

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på stranden med Emeli, Frida, Kid och Zorro. Zorro är Fridas rottis som är världens snällaste, han badade hela tiden och ett,tu,tre så råkade Adele gå i lite för lång så hon fick sig också ett dopp. ;)

Hon är så duktig den lilla flickan.. Från Emelis stuga till stranden är det ca 500 m och jag tog inte koppel på henne utan hon följde mig hela vägen ner till stranden.. så duktig tös.

 - två trötta hundar efter de lekt vid stranden -





Valpkurs i värmen..

Kategori: Allmänt

Idag på valpkursen så har vi tränat stadga och kontakt, vi har även tränat koppelföljsamhet och lite sitt & ligg..

Det har varit riktigt varm idag och det märks på hundarna. Adele var väldigt trött och i slutet så busade hon mest med kopplet. Det finns inte så mycket man kan göra, man bara ler när man ser på henne.





Såå söta..

Kategori: Allmänt

Idag har Annas katt Maja fått kattungar, det blev 5 små söta.. ;) Det var verkligen längesedan vi hade kattungar hemma för man glömmer fort hur små de är när det föds. Adele tyckte att de var vänligt konstiga, de var sååå små och bara låg och pep hela tiden. Hon satt helt stilla utanför korgen hur länge som helst och bara tittade på dem. Maja var duktig som lät henne göra det.. ;)

Vi var även hemma på gården och tittade på när syster hopptränade, gick jätte bra. 

- Adele spanar, så hon inte missar något - 



ÅHUS....

Kategori: Allmänt

Oj, vad jag längtar till man kan ligga på stranden..

Idag har Adele varit på stranden för första gången, gissa om hon tyckte att det var roligt..?! Tyvärr var vädret inte så jätte bra så det var täcke på, men det gick att busa ändå...
Jag och Anna var även och hälsa på mamma och mormor som sliter i sommarstugan så vi kan vara där i sommar. ;)

Självklart så blev det en glass i hamnen innan vi åkte hem, Adele tyckte att det var roligt nere i hamnen med alla måsar och fåglar som hon försökte jaga. 







Inkallning..

Kategori: Allmänt

Ikväll har ska vi träna inkallning på valpkursen så idag så tar vi det lite lugnt hemma så att man kan vara pigg inför ikväll.. ;)

Innan vi skaffade hund så skulle den absolut INTE vara i soffan och i sängen, men vem kan motstå denna sötis? ;)



Dop för Karl-Gustav..

Kategori: Allmänt

I dag har vi varit hos Kalle och Lena för att vara med på lilla Karl-Gustavs dop och självklart skulle Adele också få hänga med. ;) Hon skötte sig kanon bra och fick träffa 2 nya hundkompisar som hon kunde busa med.







Gillar solen..

Kategori: Allmänt

Här har vi en tös som dyrkar solen,
här ser man hur mkt hon växt den senaste tiden. Liten börjar bli stor. ;)

 I dag har även varit på hästtävling, men det märkte hon knappt då hon låg och sov i bilen under hela tävlingen.. ;) sötis....

- Se vilken skön ställning hon ligger inne med -



Kalas för Emma...

Kategori: Allmänt

Idag fyller Mackes systerbarn Emma år samtidigt som min unghäst blir 2 år. Tiden går alldeles för snabbt, känns som det var förra sommaren vi hade 2 små fölisar hemma lekandes i hagen. Tänk att till hösten så börjar inridningen, kommer att bli spännande.. Lycka till lillasyster med sitt lilla monster till unghäst.. haha ;)





Present av Anna

Kategori: Allmänt

Idag har Anna varit och hälsat på och Adele har fått en liten present. ;) Den passar perfekt när vi är ute om det är kallt och blåser.

Just nu är det riktigt busväder här, det blåser och regnar mest, undrar var våren och värmen tar vägen?



Valpkurs med husse..

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på valpkurs, det var husses tur att träna. De tränade inkallning och det det gick helt okej. Man ställde sig på 2 led med sina hunder om sen släppte man hunden så att de skulle springa igenom ledet och fram till husse eller matte en bit bort. De tränade även lite kontaktövningar och koppelträning.

Tycker att det går bättre och bättre att gå i koppel, men det är mkt träning kvar. Hon drar fortfarande lite när hon tappar koncentrationen på oss och tittar på andra grejor i stället. ;)




Sovit borta för första gången..

Kategori: Allmänt

I natt har Adele sovit borta för första gången, jag ligger på sjukan och Macke var på 30-års kalas igår kväll och idag var han tvungen att jobba.. Men där går ingen nöd på henne.. Hon har sovit i sin säng bredvid mamma hela natten utan att säga ett knyst.. Macke ska hämta henne i eftermiddag och komma och hälsa på mig en stund. ;)

Om jag har tur så kommer jag hem i morgon, ska bli så skönt.. Men dagarna har gått snabbt ändå, Anna var på besök igår och vi drack kaffe och spelade yatzy och idag har Liza och Jonas varit på besök.. Tack för alla tidningar och choklad ni köpt.. ;)

- Här kommer foto när hon har däckat hos lillasyster och när de leker lite -



Adele trivs på landet..

Kategori: Allmänt

Idag passar lillasyster, mamma & pappa Adele, då får hon busa med Lotus också..
Här kommer en bild när hon ligger vid stalldörren och solar sig.

 - Liten har verkligen blivit stor -

Tråkiga sjukhus..

Kategori: Allmänt

Jag har blivit inlagd för en mindre operation och gissa vem som kom och hälsade på?!

Hon blev så glad när hon fick se mig, tänk att hon kan känna igen matte. ;) Hon gick en runda i solen och njöt, hon går riktigt bra i koppel nu även om det krävs mer träning, men hon är ju fortfarande liten. Det finns ju så mkt att titta på, alla människor,bilar,cyklar bussar mm..  

Känns så hemskt att gå in på sjukan igen och veta att man inte kommer hem förrän om några dagar, man skulle ju bara vilja vara hemma i solen och mysa.. Men det är lika bra att få denna operationen överstökad så man en lugn sommar!

-Visst är jag snygg i mina sjukhuskläder?!-

Skön sovställning?!

Kategori: Allmänt

Tänkte bara lägga upp en liten bild på Adele i väldigt skön sovställning.. Fotot är taget precis innan jag åkte till Island och den stora frågan är...

- Hur kan man somna såhär? -


Välkommen Estelle..

Kategori: Allmänt

Idag har min kollega Petra varit och hämtat deras lilla pudelvalp Estelle. Den är ju hur söt som helst..
Men man måste passa på, de växer så snabbt så man knappt kan fatta det..

När vi gav Adele 12 veckors sprutan vägde hon 5.3 kg och det är ju ett tag sedan nu.. Snart orkar man inte bära henne mer, haha ;)

Nu ska hon bara bli lite "hemmastadd" sen kommer jag och Adele och våldgästar.. De kommer att busa som bara den, får vänta några veckor så den lilla inte blir alltför rädd för yrvädret Adele.

Första riktiga vårvärmen!

Kategori: Allmänt

I dag känns det som sommar!!!

Då får man passa på att åka hem till föräldrarna och ta en fika på deras nya trädäck.. Helt underbart!!

Hundarna fick en plats i skuggan och Adele är hur nöjd som helst när hon får ben av mamma.. Bortskämd hund det där..
Ville bara meddela att det mycket bättre med Lotus nu, de börjar bli riktiga kompisar. Kommer att bli bättre & bättre ju äldre hon blir..


Kick-off med jobbet!

Kategori: Allmänt

Det blev som vi trodde.. ISLAND!!!

Äntligen ska man få rida dessa små söta hästar på sin egen ö.
Vi har varit och badat i varma källor i "Blue Lagoon", ridit islandshästar och varit på rafting. Tyvärr så kunde man inte vara med under hela raftingen, mådde inte så bra från kvällen innan och sedan var det jäkligt kallt. Men det var värt att vara med en stund i alla fall.

-Men man saknar de därhemma, särskilt den lilla..men det är bara att bita ihop-

 -Snart är man hemma igen, 4 dagar går snabbt-