Adele & Manfred

Det är en blogg om Adele & Manfred och våra äventyr tillsammans..

Hos Per & Therese i Skepparslöv!

Kategori: Allmänt

I kväll har vi varit hos Per & Therese och ätit.. Mkt gott var det. Adele och pojkarna busade hela kvällen och när de väl kom in så la de sig allihopa och vilande.. ;) Sen när vi skulle hem fick lilltösen åka taxi för första gången. Hon somnade direkt, trött efter allt busande.
 
 
 - Buskompisarna Baileys & Ouzo -
 
 
- Adele & Ouzo fann varandra direkt -
 
 

Mys vovve!

Kategori: Allmänt

Målarhjälp!

Kategori: Allmänt

Vi håller på att måla garaget & självklart ska Adele också hjälpa till. ;)
 

Vår stora flicka!!

Kategori: Allmänt

 
 
 
 

Hälsat på mormor!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och hälsat på mormor & fikat lite. Adele tyckte det var lite tråkigt och var mest på bushumör..
 
 
 
- Men busa med mig dåååå -
 
 

Loppisfynd

Kategori: Allmänt

Kolla vad jag hittade på loppis?!
En jätte fin kista från 1869.. Planen är att göra vid den och måla den vit, kommer att bli hur fint som helst. Återkommer med färdigt resultat!
 

Tess!

Kategori: Allmänt

Tess ringde oss igår och frågade om vi kunde passa henne då Tobbe & Kelly skulle iväg & självklart kunde vi göra det.. ;) Vi åkte upp till mina föräldrar så hon kunde hälsa på hästarna & träffa Lotus.Vi dammade även av 30-åringen så hon fick komma ut en runda.. Gissa om hon gillade det?! ;)
 
Vi grillade & fikade och körde hem vid 21 tiden, det tog inte mer än 10 minuter innan den lilla somnade, helt utmattad.. Tobbe & Kelly skulle vara hemma vid midnatt, så då skulle de köra inom och hämta henne.. Men vi tyckte  att hon sov så gott så jag & Tess delade säng hela natten i stället.. 
 
Underbart med småbarn, vaknade mitt i natten av att ha en fot i ansiktet, sötis!
 
 
 
- Adele skulle självklart också vara med -
 
 
- Lycklig tös -
 
 
 

Adele spanar ut över havet!!

Kategori: Allmänt

Åhus!!

Kategori:

Trött vovve, det är jobbigt att vara på semester! ;)

Grillmys!!

Kategori:

Glömde lägga upp lite foton från i söndags när vi grillade lite.. Vår lilla mystös! ;)

 

 

Dopp i poolen hos Linn!

Kategori: Allmänt

Nu var det vår tur att svalka oss!! ;)
 
 

Agilityträning & hundbad!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit med min farbrors fru Agneta som visat oss grunderna för Agility.. Herre gud vad det finns mkt att lära.. ;) Vi testade slalom & tunnlar och det var inga problem, sen visade Agneta hur man tex skulle träna på balanshinder när det väl är dax för det.. Adele tyckte att det var jätte roligt och kunde knappt ligga stilla när vi fick låna hennes hundar och köra en liten bana var.. ;)
 
Sen åkte vi till Möllerödssjön och badade lite. Vi hann köra inom föräldrarna och hämta Lotus så gammelfarfar också fick hänga med.. De andra tre hundarna simmade men Dellan stod vid kanten och doppade tassarna, hahaha vilken badkruka..  
 
 
 
- Loffe & Adele -
 
 
- Tollaren Lady -
 
 
- Lyckliga hundar i skogen -
 
 
 
 
 
 
 

Adele & husse på stranden!

Kategori: Allmänt

Adele träffade en super snygg kille som heter Hemi när Macke var på stranden med henne. ;)
De fattade tyckte för varandra direkt.. 
 

Skön sovställning!!

Kategori: Allmänt

Adele & sina bollar!!

Kategori: Allmänt

Glad vovve som fått en ny boll!
 
 
- Spooky eyes ;) -

Lunchpromis!

Kategori: Allmänt

Glad tös som blir överlycklig när man kommer hem & går en runda med henne på lunchen.
 
 

Underbara kväll!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit uppe hos Annica i Adseke för första träffen i "fortsättningskursen" för Adele. Gick helt okej, vi tränade följsamhet vid möte av andra hundar och även lite stadga vid sitt & ligg. Märks att man inte tränat så mkt följsamhet under sommaren, men ge oss någon gång till så sitter det igen.. ;)
 
Nu är det snart helg igen & i morgon går jag på en efterlängtad semester, denna sommaren har verkligen varit låååång.. Vi har inte bestämt något på vår semester utan det blir nog jobb vid huset som gäller. Sen kommer det nog bli några dagar vid stugan för att kunna vila upp sig inför hösten..
 
 
- Underbara sommar/höst kväll.. ;) -

Längtar till ikväll!!

Kategori: Allmänt

I kväll börjar fortsättningskursen för Dellan.
Ska bli kul att se vilka som ska gå i samma grupp som oss. Den enda jag vet är min kollega Petra & hennes pudel Estelle som ska vara med. Kommer att bli spännande.. ;)
 
 
- Mimmi gillar Dellan -

Soffmys!

Kategori: Allmänt

Trött vovve som somna i soffan vid mammas ben efter långpromis i skogen.. ;)
 

Mysig kvällstur i skogen!

Kategori: Allmänt

Så mysigt att komma ut i skogen.
 Dellan var super duktig & sprang lös så fort vi kom till skogen när vi väl slapp alla bilar, kossor & traktorer, som vi mötte på vägen.. ;) Dellan tycker fortfarande att det är lite konstigt att vi sitter så högt upp på hästarna, sötis..
 
 När vi var i skogen så har hon lärt sig att gå en bra bit ifrån hästarna och så säger vi till henne när hon kommer för nära. Våra hästar är vana vid hundar & väldigt snälla men man vet aldrig, man måste vara observant hela tiden, hästen ju bli skrämd & någon olycka vill vi verkligen inte vara med om..
 
 
 
 
- Min snygga 6-åring -

Här kommer den utlovade bilden!

Kategori: Allmänt

 Emilie lyckades ta kort i i precis rätt ögonblick, vilken underbar bild!!
 
 
- Ronneby Brunn 2012-08-11 -

Milou sötis!

Kategori: Allmänt

Gissa vem som kom på besök hos mina föräldrar idag?!
 
 

Dop för lilla Alma!

Kategori: Allmänt

Vill bara meddela att jag & Macke är nog världens förvirrade par..
 
Vi var ju ute igårkväll och ramlade in vid halv 4 tiden & i morse väckte lillhjärtat oss vid halv 10 och ville gå ut, hon har verkligen inget emot att sova länge.. ;)
 Vi åt frukost i lugn & ro och vid 11 så bytte vi om för att gå ner till tågstationen och hämta bilen och så kunde Dellan få en långpromis samtidigt.. När vi hade kommit en bit så plingade det till i M telefon där det stod "Dop Alma kl 12,00 Tyringe Kyrka", så det var bara att vända på klacken och gå tillbaka och duscha och göra vid sig.. Hur kan man vara så förvirrad ?! ;)
 
 
- Lilla Alma -
 
 
- M & vårt gudbarn Tess -
 
 

party!!

Kategori: Allmänt

Efter utställningen åkte vi ner till föräldrarna i stugan och grillade lite & Adele fick ett superstort ben som vi köpte i Ronneby..
 
Senare i kväll blir det party, det är sista dagen på festivalen så jag & M ska kolla på när
Bolt springer stafetten kl 22 sen tar vi tåget in till stan..Dellan får var hemma och sova, hon var jätte trött när vi kom hem så hon märker nog inte att vi åkt.. ;)
 
 
 

Utställning Ronneby

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på Ronneby Brunn och ställt ut för andra gången.. Spännande!
 
Domare var Laura Cox, från Irland. Har varit nervös sedan i går kväll, man vill ju så gärna att det ska gå bra. ;) Det var totalt ca 40 staffar i olika åldrar allt i från "min" valpklass till championsklasser som ställdes ut. Var riktigt roligt att se.. Jag & M har fortfarande massor att lära oss...
 
Vi träffade en tjej som heter Emilie som kände igen Adele från foto på Loyalstaffs & Jennys sida. Vi hann inte ens sätta ner våra stolar innan hon kom och hälsade, super trevlig tjej och Adele gillade hennes dotter skarpt! Lägger upp en bild senare som Emilie tog som var helt underbar!
 
Adele var super duktig och skötte sig jätte bra, vi är såå stolta över henne.
 
 
 
- laddad inför start -
 
 
 
Fick bedömningen av Irlänska domaren:
Nice type, good headshape, good stop. Good clean muzzle. Prefer better lay of shoulder. Soften topline on the move. OK backend. Promising. 
 
 
 
-  vår snygging! -

Ridtur!

Kategori: Allmänt

Oj, vad mysigt det var att komma upp på hästryggen igen. Känns som en evighet sen.. Kommer nog att kännas lite i morgon, haha ;)
 
Annars blir det en lugn fredagskväll då det är utställning i Ronneby i morgon.. Jag, syster & Anna beställde hem lite thaimat och bara satt och snackade & Dellan fick en dusch så hon blir fin till i morgon..  ;)
 
 
 
 
- Snart tävling -

Stora bebisar nu..

Kategori: Allmänt

Hos Annelie & Daniel!

Kategori: Allmänt

I kväll har vi varit hos Annelie och Daniel och deras 3 underbara ungar, Viktor, Ida & Hugo.. Vi brukar träffas en gång varje år och självklart skulle Adele också hänga med. Vi åt lite pizza sen var vi ute och gick en runda. Barnen tyckte att det var jätte kul att Adele var med och hon skötte sig jätte bra. Hon var sååå duktig när de spelade fotboll och låg snällt och tuggade på sitt ben utan att bry sig om bollen, trodde jag aldrig då hon älskar bollar..
 
 
 
- Barnen bus -
 
 
 
 
- skön stil -
 
 

Med töserna på Hässleholmsdagarna!!

Kategori: Allmänt

 
 
- Hässleholmsdagarna 2012 -

Finbesök från Stockholm!!

Kategori: Allmänt

M kusiner är nere och hälsar på från Stockholm & de har med sig barnen Sixten & Irma och gissa om Adele blev glad att träffa dem?! Barnen gillade henne skarpt & Adele fick massor av pussar av dem. Adele gav igen genom att slicka dem i hela ansiktet, vilket de tyckte var jätte roligt..
 
 Irma & Adele fann varandra direkt och hade jätte roligt ihop..
 
 
 

Barnen på besök!

Kategori: Allmänt

Lowe & Tess kom på lite kvällsfika.. ;)
 

Mysvovve som sover gott när vi tittar på OS!!

Kategori: Allmänt

 
 

Promenad!

Kategori: Allmänt

Jag & Dellan tog en långpromis bort till morbror Jörgen och drack lite kaffe hos honom. Lilla hjärtat gick lös nästan hela vägen, sååå duktig.. Jag testade att springa lite med henne och hon förstod direkt, hon hängde med som bara den. Vi möte även bilar & andra hundar och då bad jag henne att sätta sig vid kanten och vänta till de gått/kört förbi.
 
 
- Underbar utsikt! -

Älskar sin bur i bilen..

Kategori: Allmänt

Här har vi en hund som älskar att åka bil.
Bara man öppnar en bildörr så hoppar hon in direkt, kvittar vilken bil som kommer, bara hon får åka med.. ;)
 
Jag & M städade och tvättade bilen och Adele sprang runt och lekte som hon brukar, efter tag så försvann hon så jag ropade på henne, men hon kom inte.. vilket hon alltid brukar göra.. Tittade in i den nystädade bilen, då satt hon i baksätet och tittade ut, jätte skitig och självklart blöt om tassarna.. Det var bara att dammsuga om igen.. ;)
 
 
 

sötnos..

Kategori: Allmänt

Hur kan man sova såhär?!
 
 
 
 

Bröllop!

Kategori: Allmänt

M kusin Madde & Lars gifter sig idag.. Åhh, vad det är mysigt med bröllop, så fint..
 
 
 
 
 
 
 

Milou på besök!

Kategori: Allmänt

Anna kom upp för att hämta lite grejor & då tog hon med sig Milou. Lotus blev helt förälskad i den lilla och började vallande honom direkt.. ;)
 
 
 
 
 
- Milou mys -
 
 
 
 

Mys i Mala!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit i mala & grillat lite och ikväll blir det utgång med Anna,syster & Josse. Det är "vitt tema" som gäller. Adele får vara hos föräldrarna med Lotus så hämtar vi henne när vi ska hem..
 
 
- Gott med ben -
 
 
- Lotus med sin älskade boll, som Adele faktiskt inte lyckats bita sönder än. ;) -
 
 
 
- Lillasyster & ja -
 
 

På väg till havet!!

Kategori: Allmänt

Per & Therese ringde & frågade om vi ville hänga med till Åhus & bada med hundarna, självklart hängde vi på.
Deras hundar Baileys och Ouzo älskar att bada så det är jätte bra träning för Dellan. Det går faktiskt bättre & bättre för varje gång vi är vid havet. Idag gick hon ut en bra bit och simmade faktiskt lite grann. Duktig tös.. ;)
 
 
 
 
- Badpojkarna -
 
 
- Adele spanar -
 
 
- Bus med Baileys -
 
 
- Pappa hade fixat förrätt innan grillen blev klar -
 
 

Barnen på besök!

Kategori: Allmänt

Tobbe & Kelly har haft  semester och varit på Öland. På vägen hem så stannade de till hemma hos oss på lite fika. Dagen innan fick vi ett vykort från Tess, det var inte till mig & M utan det till Adele.. ;) När de ska komma & hälsa på så är det inte för att hälsa på Lisa & Macke utan bara Adele, de gillar verkligen henne & Adele älskar att leka med dem..
 
 
- Trött Lowe-
 
 
Tränar på att "stanna kvar" när vi fikade, hon var jätte duktig trots att barnen lekte &
sprang precis framför näsan på henne. Hon låg kvar till vi sa att det var "hopp & lek" igen.
 
När barnen och Adele leker utomhus så fungerar det jätte bra, men det blir lite stökigt när man är inomhus då de springer ganska mkt. Vi har försökt säga till dem att inomhus så ska man gå, men hur lätt är det att få en 3-åring & en 4-åring att göra det?! ;) Så när det blir för mkt så låter vi Adele pausa lite under några minuter sen är det bra igen, mycket bra träning för henne också..