Adele & Manfred

Det är en blogg om Adele & Manfred och våra äventyr tillsammans..

Sötis!

Kategori: Allmänt

Bästa huvudkudden...Jo, det är självklart Adele 💕
Kvällspromenad!

Kategori: Allmänt

Adele springer med sin boll och Manfred släpper inte nosen från marken under hela rundan, gissar att detta kan bli en riktigt bra spårvovve.
Tröttisar!

Kategori: Allmänt

Ikväll har vi två riktigt trötta hundar. 😄
Spårning

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Kristina varit och spårat på Hovdala med Adele & Lemmy. Adele vet precis vad som gäller när selen kommer fram och tog båda spåren lätt som en plätt. Lemmy var också superduktig. Snart ska även Manfred få testa på spårning när vi har det på valpkursen, vi får väl hoppas att han också blir en bra spårvovve..

Pappersarbete

Kategori: Allmänt

Medan jag och macke sitter med pappersarbete så njuter hundarna i solen.
Mysmorgon

Kategori: AllmäntBarnpassning...

Kategori: Allmänt

Har passat denna godingen i eftermiddags.
Fullt ös!

Kategori: Allmänt

Ikväll ska vi iväg till Mackes kusin på middag så då passade vi på att trötta ut hundarna ordentligt vid kalkbrotten med kompisen Aston!

Fredagsmys!

Kategori: AllmäntValpkurs

Kategori: Allmänt

Ikväll har det varit valpkursen igen, vi tränade sitt, ligg, stå och mycket följdsamhet. Lillkille som är grymt duktig, trots att ligg inte är favoriten och det tuggas vilt på både fingrar och händer för att få godiset. Kursledaren Annica tyckte att det blir Mackes uppdrag att träna ligg. 😄 Kursen avslutades med lite bus med Ridgebacken Kira.

På jobbet..

Kategori: Allmänt

Agilitytävling!

Kategori: Allmänt

Idag har det varit agility tävling nere på klubben och Macke & Adele startade i alla tre klasserna. I första hoppklassen så blev det en diskning då de hoppade ett hinder på fel håll, kändes som både Dellan och Macke var lite för laddade. I agilityklassen så fick de 10 fel, med miss i slalom och kontakt på A-hindret. Banan var enorm svår och det var ingen felfri av 27 startande, så den som vann hade 5 fel och Macke kom på andra plats med sina 10 fel. I avslutningsklassen så gick det snabbt som bara den, alla byten satt klockrent, men det blev det några missar i slalomen och de slutade på 25 fel.
 

Gonatt!

Kategori: AllmäntBrrrrr...

Kategori: Allmänt

Då var hösten här och då njuts det ordentligt framför kaminen.. 💙
Måndag igen..

Kategori: AllmäntVilken helg..

Kategori: Allmänt

Som vi längtat, äntligen var det dax att träffa Manfreds syskon och självklart goa Malin & Simon igen. Man har ju funderat lite på: Är valparna lika? Har de samma färg? Är de samma ligister som Manfred är?


När vi hämtade Manfred så kändes Uppfödarträffen väldigt lång fram i tiden. Men oj, vad tiden sprungit iväg.
Här är hela gänget samlat och självklart även pappa Baileys och mamma Nikki. Är de lika tycker ni?


Dagen började med lite koppelträning, sitt, ligg och stå.

Och sen körde vi target, kontakt och pallträning, riktigt bra övningar som vi kan träna hemma. Vi hade även hemligt besök av en veterinär som gick igenom vad man ska tänka på vid ett veterinärbesök, hur en undersökning går till mm.Det testades även på lite rallylydnad, stjärnan Manfred glänste med husse!
Eftermiddag avslutades med utställning, tjejerna mot killarna självklart... Efter en lång dag så var valpisarna ganska trötta, men de kämpade sig igenom ändå. Manfred var super duktig och sprang superfint i ringen! Det blev en andra plats, slagen av brorsan Loke!När vi fick bedömningen så var det inte hundarna som blivit bedömda, utan vi som ställde! Riktigt roligt!!


Glöm inte läsa kommentarerna, ni kommer att få er ett gott skratt!


Finaste Dellan!

Macke gör sitt yttersta för att muta domaren Simon.


Kvällen spenderas hemma hos Malin och Simon med grillning och tipsrunda. Denna helgen har varit super, vi har träffat underbara människor och många fina hundar. Stort tack till Malin & Simon som fixat allt! Längtar till att ses igen, och hoppas att många kommer till Gränna!


Adele tackar även att hon fick följa med, men oj vad trött man blir av allt ståhej!
Uppfödarträff

Kategori: Allmänt

På väg till Malin och Simon på Rascalstaff för uppfödarträff!!

Träningsdag!!

Kategori: Allmänt

Idag har det varit egentid för vovvarna och de har tränats på varsitt håll. Macke och Adele var och tränade agility och för Manfred var det valpkurs som gällde. Är alltid såå roligt att se alla valpar och nervösa hundägare inför kursstarten.

Idag har det tränas kontakt,sitt,ligg,stå och lite följdsamhet. Manfred är riktig liten stjärna, han har enkelt för allt och en grym följdsamhet, ojojoj!! När kursen var slut så fick han även röja loss men en 12 veckors Ridgeback tik.

Agilitytävling!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och hejat på kolleganTitti när hon tävlade, det gick så bra att hon vann hoppklassen och en liten miss in i slalomen i agilityklassen. Såå duktiga!
Puss, puss syrran...

Kategori: AllmäntNomNom...

Kategori: AllmäntÅterbesök med Belle!

Kategori: Allmänt

Idag slutade jag vid lunch för att åka på återbesök med Belle för att kolla hennes knä som opererades i våras. Hon var mindre halt än förra gången, men ej helt ren så det blev behandling och besök om 8 veckor igen. Manfred var med och skötte sig super, trots att lillasyster tyckte jag var lite taskig mot honom när han satt i hennes knä under behandling.

Emmies kommentar var: Kan inte Manfred få bita lite på kopplet, han har ju tråkigt när han bara får sitta och göra ingenting?" (kan tilläggas att det tog 10 minuter) Stackars, stackars Manfred! 💙


Agility!

Kategori: Allmänt

Idag blev det lite spontan träning direkt efter jobbet med kollegan Karin och hennes två hundar Titti och Iris. Manfred fick lite passivitetsträning och fick sitta och titta när de andra hundarna tränade. Vi körde slalom och även kontaktfält, gissa om det snarkas gott i soffan nu..


Ny tjänst!!

Kategori: AllmäntVilodag!

Kategori: Allmänt

Efter att haft folk här igårkväll så sov vovvarna ända till kl 9, såå skönt! Idag är det en riktig slappedag för min del, det behövs ibland för att ladda batterierna..

Lite efter lunch ringde Kelly då barnen ville komma och hälsa på hundarna och självklart får dem göra det!! Vi passade även på att åka ner till Macke och Tobbes hus och fikade lite och se så att karlarna sköter sig!


Gonatt!!

Kategori: Allmänt

Manfred tar kvällens middagsbjudning med ro, trots att huset är fullt med nya människor och ett glatt gäng av härliga staffar. 💙
På hästtävling!!

Kategori: Allmänt


Torsdag!

Kategori: Allmänt

Efter ett besök hos Mormor för att fira hennes 86-års dag och bus med Adele hela kvällen så snarkas det gott i soffan!

I morgon är det äntligen fredag och på måndag så händer det spännande grejor! Fick besked i veckan och nu är det nya utmaningar som väntar!!

Mys med husse ikväll!

Kategori: AllmäntSötisarna!!

Kategori: Allmänt

Roligt på jobbet!

Kategori: Allmänt

Idag har det varit fullt ös med favoriten Lemmy. Den lilla tar sig friheten att ta sig ut från sin inhägnad och går in och hälsar både på Lemmy och Ebba för att tuggar lite på deras leksaker och ben.
Agilityträning!

Kategori: Allmänt

Idag har husse och Adele varit och tränat agility. Manfred fick följa med som moraliskt stöd och vi fick även träffa supersöta lilla Bailey, en staffe tik på 10 veckor från Kennel Evanescence. En riktig tuffing med mycket skinn på näsan.Härliga söndag..

Kategori: Allmänt

Idag har jag och mamma varit på loppis, men vi hittade tyvärr inga fynd.. Sen körde jag hem till föräldrarna för att kolla på VM, så synd då vi inte hade turen på vår sida idag och det blev en fjärde plats för Sverige. Manfred har fått följa med hela dagen och fick träffa Kotten och Lotus. Lillkillen tar det hela med ro och sov under hela tiden när vi tittade på VM.

Cross träning

Kategori: Allmänt
Adele fick följa med till Cross banan idag. Roligt som tusan då jag ej kört på ca 1,5 år!

Lördagkväll!!

Kategori: AllmäntFoto från gårdagen!

Kategori: Allmänt

Igår samlades staffegänget och grillade lite korv nere vid Hovdala. Det var Lemmy, Atlas, Akillah och självklart Adele och Manfred. Det busades hela kvällen, helt underbart att alla tillsammans. 💞

Hästtävling!

Kategori: Allmänt

Idag fick Manfred följa med på hästtävling för första gången. Han skötte sig super och somnade i mitt knä när vi tittade på Emmies klass. Emmie och Rolle gick felfritt och var precis utanför placering, kanonbra då det var deras första start tillsammans.
Ebba

Kategori: Allmänt

Idag har kollegan Håkan fotat Kristinas jaktlabbe Ebba, 4 månader. Underbara foto!

Dax för en tupplur igen!

Kategori: AllmäntÄnnu en dag på jobbet!

Kategori: Allmänt
På promenad!

Kategori: Allmänt

Hoppträning igen!

Kategori: Allmänt

Idag har systern varit och tränat hennes andra försäljningshäst och det var riktigt nära att hon fick bjuda på tårta. Lille Linus på ca 173 cm gjorde några tappra försök att få av henne..

Manfred och Kotten var också med och de skötte sig super!!Badning vid Hovdala

Kategori: Allmänt

Då det känns som sommaren kommit tillbaka så passade jag & Kristina att sticka ner till Hovdala för att gå en runda med hundarna och bara njuta av solen.

Istället hamnade vi vid Finjasjön och när hundarna fick syn på vattnet så var det kört. Både Adele & Lemmy verkligen älskar att bada! Duktiga lilla Manfred höll sig vid strandkanten och gjorde några tappra försök att hänga de andra..Mys på jobbet!

Kategori: AllmäntLiten bara växer och växer..

Kategori: Allmänt
Måndag igen!!

Kategori: Allmänt

Första dagen med Adele på jobbet 💜💙