Adele & Manfred

Det är en blogg om Adele & Manfred och våra äventyr tillsammans..

Trötta vovvar!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit och spårat uppe hos Annica i Adseke. Jag och Manfred var upptagna när det hölls för vår kurs så jag fick följa med en senare valpkurs istället. Inte oss emot, vi fick nämligen träffa två söta staffar till idag! En tik från Evanescence och en hane från Brightstaff.


Vi började lägga spår på asfalt, vilket var jätte svårt då Manfred inte riktigt förstod vad vi skulle göra. Andra spåret la vi på grus och då ramla poletten ner och han tog hela spåret i ett svep utan att släppa nosen från marken, duktig pojk!!


Till Adele la Annica ett svårt spår både på grus och asfalt med svåra vinklar, det blev en liten miss på asfalten som vi snabbt redde ut och kom i mål. Jäklar vad svårt det är när man inte lagt spåret själv!!

Adele vet precis vad som gäller när spårselen kommer fram och det märks att hon älskar att spåra! ;)
Snart helg..

Kategori: Allmänt

Nyklippta klor och tejpade öron, det är grejor det hälsar Manfred!!!Dellan ser mest bedrövlig ut, har snott mattes stol hela förmiddagen för att slippa en jobbig lillbrorsa.

Mys!!!!

Kategori: AllmäntSkönaste stilen eller??

Kategori: AllmäntÄnnu fler foto från idag!!

Kategori: Allmänt
Fotograf: Simon Johansson

Jönköping Terrierderby!!

Kategori: Allmänt

Då var det dax igen, i morse så bar det iväg till Jönköping för utställning med Manfred, som vi längtat till denna helgen att äntligen få träffa uppfödarna Malin & Simon igen och hela gänget Rascalstaff. I vår klass så var det 3 startande, Manfred skötte sig super och ställde sig fint och travade med viftande framben som bara han kan. ;) Kan knappt fatta det, men lillkillen vann sin klass!! Tre vinster på tre starter, de ni!!!! Sen var det tikarnas tur och då vann Manfreds superfina syster Lava. Så nu var det bara in och köra! Tillslut blev vi BIM precis slagen på mållinjen med enda kritik att hans öron är lite stora 😄 Vi är såå stolta över lillkillen!!!

Sötnosarna!

Kategori: Allmänt5 månades dagen!

Kategori: Allmänt

Grattis goodingen på 5 månaders dagen, riktigt stora pojken nu och på söndag vankas det utställning i Jönköping och träff med ett helt gäng av dina syskon. Ska bli superkul hälsar Manfred!!!

Spanaren Manfred!

Kategori: AllmäntMysvovven!!

Kategori: Allmänt
Dessa två alltså....

Kategori: Allmänt
💙 Manfred 💙

Kategori: AllmäntSötisen 💕

Kategori: AllmäntFörsta tanden vi sett!!

Kategori: Allmänt

Efter lite dragkamp med syrran så hittade vi Manfreds första tand, med Adele så såg vi inte en endaste tand!
Lördagskväll!!

Kategori: Allmänt

Ikväll har vi Linda & Rickard på besök och Manfred tar det hela med ro och har sovit hela kvällen. Han har nämligen hjälpt oss att räfsa löv och vinterstäda på tomten. 😃

Mysvovvarna

Kategori: Allmänt

Efter lite ståträning och bus med Jessicas staffe Engine så är lillkillen riktigt trött 💕
Fredag!!

Kategori: Allmänt

Då det är fredag och äntligen helg så bjuder jag på lite härliga bilder på Dellan & Manfred när vi var och fotades på Hovdala slott av duktiga fotografen Jessica Persson i somras.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bus med Kipper!

Kategori: AllmäntMysiga vovvar!

Kategori: Allmänt

...jodå, vi får plats båda två + en stor tratt i buren matte!!

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

I söndags eftermiddag så upptäckte vi att Adele haltade och tittade då igenom tassarna och klorna och fick se att lilltösen hade tragit en klo..

Så igår var det besök hos Pelle i Vesslarp som fick ta bort hela klon. Ajajaj vad ont det måste göra, självklart fick hon sövas och även bedövning men ändå. Så nu blir det bandage och tratt samt koppelpromenader en tid framöver. Tur att agility säsongen är över iallafall 😄


Malmö Valp

Kategori: Allmänt

Tidigt, tidigt igår morse så bar det iväg till Malmö på utställning för Manfred!!

I Manfreds klass 4-6 månader så var det 3 hanar som tävlade.. Spännande!! Domaren tyckte Manfred var jätte fin och resultatet blev en första plats med hp 💙

Så det var bara att ladda om för att gå in mot hanen som vann i andra klassen som var ca 5 mån äldre. Tyvärr så vann den andra hanen och den blev även BIR. Men vi är lika glada för det! Lillkillen skötte sig super i ringen och ställde sig kanonfint!!
Dop!!

Kategori: Allmänt

Då var Annelies & Andys lilla Albin döpt, jätte fint dop och det var superkul att träffa Linn som jag inte sett på evigheter. Det är inte så jätte långt till Helsingborg men ändå tar man sig aldrig tid och kör och hälsar på henne, det får bli bättring på det...
 
 
 
 
 
Och på vägen hem så hämtade vi kompisen Aston, både Dellan & Manfred blev överlyckliga!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var lite svårt att ta foton i allt busande, de flesta fotona blev tyvärr suddiga. Ni får hålla tillgodo med det bästa av dem..

Långpromenad!

Kategori: Allmänt

Idag ska vi på dop och då blir det långpromenad för att trötta ut vovvarna ordentligt, riktigt skönt väder!!
Torsdagsmiddag!

Kategori: Allmänt

Mackes bror Johan och hans tjej Nora har fått en liten son för 3 veckor sedan och är nere på besök från Göteborg. Så ikväll har det blivit bebismys med Adam och även kalkonmiddag för närmsta släkten hos Mackes föräldrar.


Tofflor!

Kategori: Allmänt

Nu har äntligen mina kotofflor kommit, är super nöjd!!!Sjuk..

Kategori: Allmänt

Hela denna veckan har jag varit krasslig och varit hemma med enormt uttråkade hundar. Men som tur är så har jag både igår och idag orkat med en liten promenad med vovvarna, så nog början man friska till igen.. 😄

I morgon blir det jobb igen, rastlös till tusen!


Busarna!

Kategori: Allmänt


Denna eviga lek att försöka ta leksaken från varandra, alltid lika roligt enligt Adele & Manfred!

Stora pojken 💙

Mysigt 💕

Kategori: AllmäntHeja,heja!!

Kategori: Allmänt

Jag och Manfred hejar på Roffe idag!!!!
Sötisen!

Kategori: Allmänt
Lördag!

Kategori: Allmänt

Då var lillkillen 19 veckor och vägde in på 11 kg idag. Inte undra på att han är tung att bära upp och ner för trapporna på jobbet. 😄

Adele började löpa igår och hormonerna är lite överallt, men det kommer säkert gå över om någon dag!